Lieksalaisten liikuttaja jo vuodesta 1928 -
 

Tuuli Saraniemi LU:n vuoden urheilija

Lieksan Urheilijoiden kausi 2021 saateltiin päätökseen tänään Eräs Ravintolassa. LU:n vuoden urheilijan kiertopalkinnon vuodeksi haltuunsa sai Tuuli Saraniemi. Tuuli hyppäsi kesällä 16-vuotiaiden Sm-kisoissa seipäässä kuudenneksi ennätyksellään 320. Vuoden valmentajana palkittiin Tuulin seiväsvalmentaja Veli Kananen. Vuoden seuratoimijan kiertopalkinnolla palkittiin mm. seuran sihteerinä toimiva sekä kisoissa kahviotalkoolaisena ahkeroinut Riina Vellonen.

Sm-kisaurheilijoista palkittiin 16-sarjassa 100 metrin kuudenneksi juossut Eero Mauro, saman ikäisten seipäässä Tuulin jälkeen seitsemänneksi hypännyt Aino Pyykkö sekä 17-sarjan maastojuoksussa 27:nneksi juossut Maija Boren.

Nuoremmissa sarjoissa palkittiin piirinmestareiksi yltäneet Aatu Tolonen (P9 4-ottelu), Elsi Päivelin (T10 korkeus), Maiju Saraniemi (T12 kuula, kiekko ja keihäs), Martti Saraniemi (P14 pituus ja kuula) sekä Nea Nevalainen (T15 3-loikka). Vuoden urheilukouluohjaajana palkittiin Heta Kettunen.

Palkitsemistilaisuuden jälkeen pidettiin seuran syyskokous. Seuraavat kaksi vuotta ovat toivottavasti lieksalaiselle yleisurheilulle hyvinkin valoisat. Tänä vuonna yleisurheilulisenssejä oli jälleen lähes 100 ja urheilukoulutoiminta on vilkasta läpi vuoden. Lisäksi kesällä pidettiin yhdeksät yleisurheilukilpailut ja toimintaa on tarkoitus jatkaa yhtä vilkkaana myös ensi vuonna. Olosuhteet yleisurheilulle ovat paranemassa selkeästi kun ensi vuodelle kaupunki on varannut 30 000 euroa keskuskentän remontin suunnitteluun ja vuonna 2023 kentälle on tarkoitus tehdä 1,1 miljoonan euron peruskorjaus. Syyskokous valitsi Anssi Vänskän jatkamaan seuran puheenjohtajana myös vuoden 2022. Johtokunnassa jatkavat myös ensi vuonna Marko Martikainen sekä Riina Vellonen. Kokous valitsi johtokuntaan kaksivuotiselle jatkokaudelle Krista Kettusen, Jorma Seppänen ja Mervi Tolosen.

error: Sisältö on suojattu!